LTL Mandarin School Blog

Hvorfor lære kinesisk i Kina?

Hvorfor lære kinesisk i Kina?

Da jeg startede på universitetet i Danmark i 2013, snakkede jeg allerede kinesisk. Jeg tilmeldte mig alligevel et aftenkursus, men fik hurtigt fornemmelsen af, at mit niveau var for højt i forhold til resten af klassen. Jeg blev venner med læreren og tog eksamen uden at gå til flere timer, så jeg alligevel kunne få de tre ekstra point, det…read more →

Lær Kinesisk Slang Med Disse To Bøger

Lær Kinesisk Slang Med Disse To Bøger

Venner, jeg er faldet over nogle bøger, som er virkelig gode til at lære nogle af de mange termer, som man altså bare ikke lærer, når man går til time i kinesisk. Du ved, ligesom vi snakker slang på de danske gader, så sker det samme altså i Kina også. Ikke fordi kinesisk ikke er svært nok i forvejen, vel?…read more →

Er det svært at lære kinesisk?

Er det svært at lære kinesisk?

Jeg bliver tit spurgt hvordan jeg havde det med at lære kinesisk, da jeg startede. Nu kværner jeg bare derud af på det svære fremmedsprog, men der var faktisk engang for længe siden, hvor jeg også bøvlede med de allermest simple sætningskonstruktioner (Jeg bøvler stadig, men bare på et højere niveau nu). Jeg kom til Kina første gang i 2011….read more →

Lær kinesisk på dine egne præmisser

Lær kinesisk på dine egne præmisser

Jer, der læser denne blog, er sandsynligvis, som jeg selv, i et eller andet omfang interesseret i/fascineret af Kina, kinesisk kultur, mad, historie, kultur og sprog, og det er navnlig sidstnævnte som jeg på denne blog vil beskæftige sig med. Jeg er tidligere translatør og har arbejdet som sådan for Europa-Kommissionen i Bruxelles, så sprog har altid haft en stor…read more →