Er det svært at lære kinesisk?

Er det svært at lære kinesisk?

Jeg bliver tit spurgt hvordan jeg havde det med at lære kinesisk, da jeg startede. Nu kværner jeg bare derud af på det svære fremmedsprog, men der var faktisk engang for længe siden, hvor jeg også bøvlede med de allermest simple sætningskonstruktioner (Jeg bøvler stadig, men bare på et højere niveau nu).29

Jeg kom til Kina første gang i 2011. Jeg var ’fresh off the boat’ og kunne
ikke et ord kinesisk, da jeg landede i Beijings store lufthavn. Heldigvis blev jeg hentet af nog
le flinke mennesker. De var frivillige på et program, som jeg havde betalt en skilling for at blive en del af. Det var den bedste ide, jeg længe havde fået, da jeg ellers ikke ville have anet en disse om, hvordan jeg skulle have båret mig ad med hele Kinasituationen. Nogle gange så tror jeg endda, at jeg slet ikke var kommet afsted, hvis det ikke havde været for det program.
Tiananmen

Anyway, da jeg kom til Kina, så skulle jeg selvfølgelig lære noget kinesisk. Eller det havde jeg faktisk først besluttet mig for, at det ikke var nødvendigt, men der gik ikke mange sekunder fra jeg var landet til, at jeg havde ombestemt mig og var begyndt at skrive nyttige ord ned i den lille ordbog, vi havde fået udleveret.

Så for at svare på spørgsmålet om det var svært. Ja, selvfølgelig var det det. Aldrig havde jeg twistet min tunge på den måde før, aldrig havde jeg skulle sige så mange underlige lyde. Var det overhovedet ord? Det virkede sådan, fordi efter jeg havde øvet mig lidt, så reagerede folk faktisk, når jeg prøvede at putte dem sammen i sætninger. Jeg var ekstatisk, da det begyndte at virke og derfor arbejdede jeg hårdt på at blive endnu bedre.

kinesiske børn

I starten kan det virke uoverskueligt, men den følelse, der fylder en op indefra, når den gamle dame, der sælger frugt på hjørnet smiler over hele ansigtet, fordi du lige har sagt et perfekt og forståeligt tak til hende, er også helt ubeskrivelig og den ville jeg ikke være foruden. Jeg kan ikke give dig svaret til hvordan du lettest kan lære kinesisk, da jeg ikke tror på, at der er en simpel måde. Det er hårdt arbejde, men den succes og al det ros man får fra alle steder, når man kan snakke det, det gør, at det hele er værd.

Så hvis du er klar, så se at få dig tilmeldt et kinesisk program her ved LTL Mandarin School og kom til Kina. Det kan kun blive helt vildt fantastisk!

// Lena

0 Comments

Leave A Reply