Overblik over studentervisum

Du skal ansøge om et kinesiske studentervisum, før du kommer til Kina for at studere kinesisk på LTL. Som en akkrediteret kinesisk sprogskole, kan LTL udstede visuminvitationer for hele kursets varighed i Kina. Ansøgningsprocessen til et kinesisk visum er forskellige på alle kinesiske konsulater og ambassader. Det kommer også an på din nationalitet, det land du bor i, og din tidligere kinesiske visumhistorie.

Den kinesiske visumansøgningsproces er berygtet for sin uigennemskuelighed, og selv officiel information fra myndighederne er ofte ukorrekt eller ikke opdateret.

Studentervisum til Kina

  • Kinesiske visuminvitationer
  • Support til visumansøgning
  • Bekræftelse af indkvartering
  • Troværdig partner for visumagenturer
  • Hurtigt, simpelt og effektivt

Men hos LTL har vi mange års erfaring med at give visumsupport, og vi skal nok guide dig gennem processen.

  • Visuminvitationsdokumenter

    Visuminvitationsdokumenter

    Invitationsbreve - Meddelelse om optagelse på skolen og invitationsbrev til studievisum

    Bekræftelse på indkvartering - Få dit bekræftelsesbrev på indkvartering

    Betalingsbekræftelse - Kursusdokumenter, som understøtter din ansøgning

  • Visa supports

    Visa supports

    Erfarne - Vi har guidet tusindevis af studerende gennem processen

    Support - Lad os vejlede dig i, hvordan du ansøger, og hvilke dokumenter du skal sende ind

    Rådgivning - Hvis du har spørgsmål, så spørg os blot, og du får hurtigt svar

    Visa-agenturer - Vi ved, hvilke du kan stole på, og hvilke du ikke kan

Det er ret komplekst at få visum til Kina, og det er vigtigt at være opmærksom, når man arrangerer det. Bureaukratiet er ofte meget ineffektivt. Men så længe du studerer kinesisk på en akkrediteret skole som LTL, byder myndigheder udenlandske studerende velkommen til Folkerepublikken Kina med åbne arme, og du skal nok få et visum til dit kursus.

Vi har haft mere end 3.000 studerende på kinesiskkurser hos LTL indtil videre, og kun én som ikke kunne få adgang til Kina på grund af visumproblemer, og det var fordi, han ikke ansøgte før ugen inden sin afrejse og ikke fulgte vores vejledning i, hvordan det skulle gøres. De andre 2999+ fik alle deres visum.

Når først du booker et kinesiskkursus hos os, vil vi bede dig sende en kopi af dit pas og vil herefter udstede visuminvitations-dokumenterne. Hvilket type visum, du skal ansøge om, kommer an på, hvor lang tid du ønsker at blive i Kina, din nationalitet og hvilken ambassade du vil ansøge på. Vi har forsøgt at besvare de mest almindelige visumrelaterede spørgsmål i vores FAQ-sektion nedenfor.

Kinesisk studentervisum – Dokumentlevering

Med mindre du specifikt beder os om at gøre noget andet, sender vi altid de elektroniske kopier af dine kinesiske visumdokumenter først, så du kan ansøge med dem og spare DHLs kurergebyrer.

Electroniske dokumenter Originale dokumenter
GRATIS DHL-gebyrer, afhængigt af din beliggenhed

Hvis du ønsker, at dit kinesiske visum skal være gyldigt lidt længere, end dit kursus varer, så du kan rejse rundt i Kina, er det også muligt at arrangere dette.

Kinesisk visumgebyr

Visuminvitations-dokumenter

Visumdokumenter Pris
Visum i <90 dage GRATIS
Visum i >90 dage 1200 CNY
Visumforlængelsesdokumenter i Kina GRATIS

Udvidet visum-gyldighed

Varighed Pris
<14 dage GRATIS
14-31 dage 500 CNY
>31 dage N/A

Ofte stillede spørgsmål (FAQs)

Behøver jeg de originale visuminvitations-dokumenter?

Alle kinesiskkonsulater bestemmer selv, om de behøver de originale dokumenter til at ansøge om et visum eller ej. Det kan ændre sig hvert øjeblik og er ofte forskelligt fra konsulat til konsulat inden for det samme land. Du kan ringe til dem og spørge, men vær forberedt på, at det, du får at vide over telefonen, ikke altid er det, du får at vide, når du skal ansøge. Men vi har haft tusindvis af studerende, som har ansøgt om visum på hundredevis af forskellige konsulater over hele verden, så vores studievejleder kan hjælpe dig med at få at vide, hvad der kræves fra andre LTL-studerende, som ansøgte der før.

Hvad koster det at sende originale dokumenter med DHL?

Det kommer an på, hvor du bor. Vi forudbetaler DHL-gebyrerne for dig, og du kan betale dem tilbage, når du ankommer til vores skole.

Hvor lang tid tager det for orginalerne om at ankomme?

Det kommer an på, hvor du bor, men som regel ankommer en DHL-forsendelse inden for to-tre dage efter, at det blev sendt.

Hvor lang tid tager det at ansøge om et visum?

Det kommer meget an på den ambassade du ansøger på. Nogle har en 24-timers ekspress service, mens andre kan tage  op til en uge eller længere tid. Det er altid en god idé at søge tidligt for at undgå potentielle problemer. Husk også at en 24 timers ekspress-service ikke betyder, at ambassaden er forpligtet til at ekspedere din visumansøgning inden for en dag. Hvis de har spørgsmål eller bare har meget travlt, kan det stadig tage længere tid, så giv altid dig selv så meget tid som muligt.

I hvor god tid kan jeg ansøge om et visum?

Det kommer an på ambassaden. Men på de fleste kinesiske ambassader vil du kun få lov til at ansøge om et kinesisk visum tre måneder før din planlagte ankomst til Kina.

Hvor lang tid tager det for LTL at udstede visuminvitationer?

Så snart du har booket dit kursus, kan vi have dine visuminvitationer klar på mindre end en arbejdsdag. Selvom vi foretrækker at give det lidt mere tid, kan vi, hvis du har booket kurset med kort varsel, have dem klar inden for en time. Kundeservice er meget vigtigt for os, og vi kan ekspedere en booking, udstede visumdokumenter og sende dem til dig meget hurtigt, hvis du har travlt. men visumdokumenter kan kun udstedes i dagtimerne i Kina, da de nødvendige dokumenter ellers ikke er tilgængelige. Så sørg for, at du har tidsforskellen samt de kinesiske helligdage i baghovedet, når du planlægger.

Udstedes et visum for specifikke datoer?

Selvom du ansøger for specifikke rejsedage, bliver dit visum ikke udstedt for disse specifikke datoer. Dit visum vil have en varighed (for eksempel 180 dage), og du har lov til at blive resten af den tid i Kina, efter du kommer ind i landet. Det inkluderer som regel også en dato for, hvornår du er kommet ind i Kina, for at visummet er gyldigt. Som regel skal du rejse ind i Kina inden for tre måneder, efter at du modtog dit visum, for at det er gyldigt.

Hvad er et visum applikationscenter?

Mange kinesiske ambassader har outsourcet de første steps i visumansøgningsprocessen til private virksomheder, som driver visumansøgningscentre. Det betyder, at du måske ikke skal hen på ambassaden for at ansøge om dit visum, men i stedet skal tage hen til visumansøgningscentret, som tjekker dine dokumenter og giver dem videre til ambassaden. Desværre kender visumansøgningscenterpersonalet ikke altid visumreglerne, og hvis du har mulighed for det, anbefaler vi altid, at du søger direkte på ambassaden.

Hvordan ser en visumansøgingsformular ud?

Dette er den generelle kinesiske visumansøgningsformular, selvom det konsulat du ansøger hos, måske har en lidt anden skabelon, så vi anbefaler, at du downloader den fra deres hjemmeside.

Hvad koster det?

Visumansøgningens pris på ambasseden varierer meget fra land til land, og det kan også hyppigt ændre sig. Ambassaden kan oplyse dig. Pengene, som de opkræver, er en af de få ting, som kinesiske ambassader som regel kommunikerer meget tydeligt og transparent om.

Bør jeg bruge et visumagentur?

Ikke alle lande har gode kinesiske visumagenturer, så hvis der ikke er et i dit hjemland, så lad være. Men, hvis der er et erfarent og troværdigt kinesisk visumagentur i dit land, er det som regel en god idé at bruge dem. Kinesiske ambassader er som regel meget upålidelige i deres kommunikation om, hvad der behøves på et givent tidspunkt for at ansøge om et visum. Et erfarent kinesisk visumagentur ved, hvordan den nuværende situation ser ud på dit lokale konsulat og kan rådgive dig om på forhånd, hvilke øvrige dokumenter du har brug for, og hvordan du får fat i dem.

En ambassade vil muligvis bede dig skaffe rejse- og sunhedsforsikringsdokumenter, flybooking og andre ting, de kan finde på – eller ingenting. Det kommer helt an på visummedarbejderen. Det er forskelliget på alle konsulater, ændrer sig ofte, og bliver som regel ikke offentliggjort nogen steder. Men et godt visumagentur ved dette, eftersom de ansøger for kinesiske studentervisaer hver eneste dag, og ved, hvad visummedarbejdere vil have på det givne tidspunkt. Hvis du får et visumagentur til at tjekke dine dokumenter, før du ansøger, kan det også ofte spare dig for adskillige forgæves ture til ansøgningscentret. På nogle ambassader får visumagenturer også særbehandling og kan ansøge om visum hurtigere og med færre dokumenter, end det kræves af folk, som ansøger på egen hånd.

Skal alle der rejser til Kina have et visum?

Japanske, singaporgensiske og mongolske statsborgere kan få et 15-dages visum ved ankomst. Alle andre skal have et visum, før de sætter sig ind i et fly til Kina. Prøv ikke at flyve til Kina uden et visum, da de ikke lader dig rejse ind. Den eneste undtagelse er transitvisum, som du kan få i nogle kinesiske lufthavne ved ankomst, men det kræver at du booker et fly videre til et andet land. Alt efter lufthavnen er kinesiske transitvisa udstedt til forskellig varighed, dog aldrig i mere end tre dage, så det er ikke egnet til kinesiskkurser i Beijing, Shanghai, kinesisk fordybelse eller Sabbatår i Kina.

Har jeg brug for at booke indkvartering?

Ja, de fleste ambassader kræver, at du kan fremvise en indkvarteringsbooking for den tid, du opholder dig i Kina. Kinesiske ambassader har meget specifikke regler for, hvordan en indkvarteringsbooking skal se ud, og dem der udstedes af hoteller, Airbnb eller private udlejere accepteres som regel ikke. Af samme grund er en indkvarteringsbekræftelse altid inkluderet i din kinesiske studentervisumininvitation fra LTL.

Kan jeg få en visuminvitation, hvis jeg ikke er studerende hos LTL?

Nej, selvfølgelig kan du ikke det.

Hvad hvis jeg læser kinesisk på deltid?

De kinesiske myndigheder udsteder kun studievisum til studerende, som læser kinesisk på fuld tid. Det er ikke muligt at komme til Kina på en studentervisum, hvis du kun lærer kinesisk nogle få timer om ugen. For at kvalificere som fuldtidsstuderende i kinesisk sprog, skal du have mindst 10 eneundervisningstimer eller 20 holdundervisningstimer om ugen.

Er der folk, som læser kinesisk på et turistvisum

Ja, mange mennesker, som er på et turistvisum (L), læser også kinesisk. L står for “lüyou” på kinesisk (rejse).

Hvad kaldes et kinesisk studievisum?

Et kinesisk studievisum kaldes et X visum. X står for “xué xí” (studie). Der er mange andre typer visa, som F visa for forretning eller kulturelle besøg, S visa for familiebesøg osv. Nogle gange kan en ambassade udstede et tilfældigt visum, som du faktisk ikke ansøgte om. Som regel er det ikke noget problem, men spørg os, hvis det du har modtaget, ser lidt mærkeligt ud. Vi ved ikke hvorfor, men vi har erfaring for, at særligt de kinesiske konsulater i Rusland har tendens til at udstede forkerte typer visa.

Hvem er ansvarlig for at søge om mit visum?

Det er du. Vi har mange års erfaring i at supportere studenter, der ansøger om visum, så vi kan give dig de nødvendige dokumenter, give dig råd om , hvor du skal søge, hvordan du udfylder formularer osv. Men selvom vi gerne ville, er vi ikke autoriserede til at ansøge om kinesiske visaer på dine vegne. Det betyder, at kun du kan ansøge eller autorisere et kinesisk visumagentur til at gøre det for dig. Du er den person, som modtager dit pas fra ambassaden, og det er defor også dit ansvar at sørge for, at du har modtaget det rigtige visum (kinesiske ambassader udsteder ikke altid den type, du ansøgte om), samt at det er gyldigt under hele dit kinesiskkursus i Kina. Hvis du er usikker, eller har brug for hjælp, så email os eller scan det visum, du har modtaget, og vi kan tjekke det for dig.