Lær Kinesisk Slang Med Disse To Bøger

Lær Kinesisk Slang Med Disse To Bøger

Venner, jeg er faldet over nogle bøger, som er virkelig gode til at lære nogle af de mange termer, som man altså bare ikke lærer, når man går til time i kinesisk. Du ved, ligesom vi snakker slang på de danske gader, så sker det samme altså i Kina også. Ikke fordi kinesisk ikke er svært nok i forvejen, vel? Ha ha, ja, så kommer jeg lige med lidt mere, som du kan bruge din fritid på. Lyder det ikke fedt?

Når man starter med at lære et nyt sprog, så sidder man med en hel bog af ord, som man gerne vil lære så hurtigt som muligt. Man kæmper sig igennem siderne og arbejder hårdt time efter time for at kunne huske alle de svære ord. Ingen af ordene giver mening og efter, at man har brugt en time på at lære et ord, så har man glemt det fem minutter senere. Sådan er det også, når man lærer kinesisk, men jeg lover dig, at der kommer en dag, hvor det begynder at give mening. Der kommer en dag, hvor man forstår, hvad folk siger til en, og det er en fantastisk følelse. Så er man på toppen i et stykke tid pga. det, men der går ikke længe, før man meget gerne vil lære mere.

Når man har lært alle ’basics’, så er man klar til at lære slang. Slang er sjovt. Meget sjovere end det lidt mere kedelige hverdagssprogbrug. Jeg er nået til det punkt nu og jeg er faldet over to bøger, som jeg tænkte, at jeg lige ville dele med jer, fordi de er nemlig rigtig sjove at læse igennem. Sproget i de to bøger er simple slangs og vigtige fraser, som alle burde kende. Der går selvfølgelig også sætninger fra de traditionelle bøger igen, men det går også nok. Så får du jo lov til at repetere og det er vel heller ikke helt slemt vel?

Den første bog, jeg vil fortælle dig om, hedder ’Making Out in Chinese’ og den er sjov, fordi den er lavet til folk, der gerne vil date på kinesisk. Bogen har simpelthen kapitler, der hjælper dig fra det helt basale, når du starter med at date en kineser og så går den ellers videre til at hjælpe med ord til jeres tur på restaurant, jeres skænderier, jeres forlovelse, jeres ægteskab og hvis i skulle slå op eller hvis din eneste ene er dum, så hjælper bogen dig også lige med at sætte ord på det. Den er sjov og den er levende at læse.

Den anden bog hedder ’Niubi; The Real Chinese You Were Never Taught in School’, som også omhandler slang på alle områder. Den koncentrerer sig ikke decideret om et emne, men spreder sig til lidt af hvert. Her får du lov til at lære alle de seje ord, som kineserne bruger, men som ikke er en del af din kinesiske læsebog. Hvor fedt er det ikke lige?

Jeg håber, at du får dig lært et par nye gode slang udtryk, så du rigtig kan give den gas sammen med kineserne. God fornøjelse!

0 Comments

Leave A Reply