Sådan lærer du kinesisk online – 22 Killer Tips

Internettet giver os mulighed for at lære betydeligt hurtigere og mere bekvemt, end vi kunne før i tiden, og du bør helt sikkert gøre brug af disse muligheder.

At lære kinesisk online er blevet en meget populær, verdensomspændende metode til at blive bedre til kinesisk uden at rejse til Kina.

Vi har undervist i kinesisk til studerende fra mere end 100 lande. Bekvemmeligheden ved at kunne studere kinesisk uden at være nødt til at rejes til Kina eller endda taget et kinesisk kursus i din hjemby samt muligheden for at få adgang til verdens bedste indfødte undervisere, ligegyldigt hvor du bor, er fantastisk.

Sådan lærer du kinesiske online – følg vores YouTube

For det første er det en god idé at følge vores YouTube-kanal, da det er en god måde at komme i gang med lære kinesisk online – vi dækker en overflod af emner fra at bestille mad til shopping og meget andet.

Her er tre nyttige videoer for begyndere…hvorfor ikke følge os dig, hvis du godt kan lide dem?

22 trin til succes – sådan lærer du kinesisk online

Vi har gjort dette i lang tid, så her er nogle gode råd fra os til, hvordan du kan få det maksimale udbytte ud af dine kinesiskstudier.

Før dine online lektioner

 1. Forbered dig og gør dig klar til en online lektion på samme måde, som du ville forberede dig for enhver anden lektion. Det er essentielt, at du har den rette tankegang og ikke bliver distraheret i løbet af undervisningen for at gøre de største fremskridt.
 2. Ophold dig i et roligt miljø, som ikke distraherer dig og gør det muligt for din underviser at høre din stemme tydeligt uden indblanding.
 3. Sørg for, at have dit IT-udstyr klar før undervisningen går i gang. Sørg for, at din mikrofon og dit headset fungerer, at alle andre programmer er slukkede samt, at din internetforbindelse fungerer og er stabil.
 4. Bluetooth er onlineundervisningens fjende. Sørg for, at alle bluetooth-enheder er slukkede, da de kan få adgang til dine højtalere eller din mikrofon, uden at du lækker mærke til det. Så sluk dem før undervisningen begynder. 
 5. Vær klar til tiden og giv dig selv et par minutter til at tænde for computeren før undervisningsstart, så du ikke mister værdifuld undervisning senere.
 6. Hav kuglepen og papir eller et Worddokument klar, hvor du kan tage notater. 
 7. Forbered en liste over spørgsmål, du gerne vil stille og vær ikke bange for at stille dem til din underviser.

Under din onlineundervisning

How to Learn Chinese Online - Do it with a smile!
Sådan lærer du kinesisk online – gør det med et smil!
 1. Fortæl din underviser om dine ønsker. Alle lektioner er skræddersyet til dig, og din underviser kan justere undervisningen til dine behov. Men da du og din underviser bor langt fra hinanden, har han/hun brug for din hjælp til at forstå hvilken form for ordforråd og sætninger, som du har og kan i øjeblikket.
 2. Giv din underviser feedback. Hvis der er noget, du gerne vil have større fokus på, et område, du har brug for mere hjælp til, eller andet du gerne vil ændre, så hold dig ikke tilbage med at fortælle det til din underviser. Din feedback tages imod med kyshånd og hjælper underviseren med at gøre det, han/hun allerhelst vil: At give dig den bedst mulige kinesisk lektion.
 3. Selvom det ikke er et krav, anbefaler vi, at du har dit webcam tændt under lektionen, så din underviser kan se dig. En underviser er afhængig at at kunne opfatte en studerendes kropsbevægelse, intonering osv. for at vurdere, om lektionen bevæger sig i den rigtige retning, om farten på undervisningen skal sættes op eller ned osv. Og det er langt sværere at gøre dette, når du ikke kan se den studerende. Sørg også for, at du ikke har skinnende kilder som et vindue med solskin eller lys bag dig, da dit ansigt vil fremstå meget mørkt på skærmen. Prøv at have lyskilderne skinnende på dit ansigt og ikke bagfra på skærmen.

Efter din onlineundervisning

 1. Alt efter hvor travlt du har, vil din underviser give dig lektier for. Sørg for at færdiggøre de opgaver, du har fået. Hvis du gerne vil have ekstra opgaver, ikke har tid til lektier på daværende tidspunkt eller ønsker andre muligheder for at øve dig, så fortæl det til din underviser.
 2. Brug optagefunktionen for undervisningen. En af de fantastiske ting ved onlineundervisning er, at de kan optages og ses igen. Det betder, at du senere kan se din kinesiske lektion igen, hvilket er en fantastisk måde at gennemse, hvad du har lært. Du kan også spole frem gennem de dele, du synes er nemme og stoppe og spole tilbage til de sektioner, du har brug for at høre og forstå igen som for eksempel udtale af specifikke toner.

Fordybelse når man lærer kinesisk online

Studerende, som studerer kinesisk online, har ofte ikke et meget fordybende kinesisk sprogmiljø omkring sig og mulighed for at øve, hvad man har lært kan være meget sværere, end når man for eksempel bor i Beijing eller Taipei.

Men det er essentielt at gentage og bruge dit kinesiske for hurtigt at gøre fremskridt. 

Der kan måske være en kinesisk restaurant eller kinesiske miljøer i nærheden, som du kan udnytte – prøv WeChats “se dig omkring”-funktion.

Hvis ikke, kan du selv skabe det miljø. F.eks. kan du putte post-it-sedler på møblerne i dit hjem med deres navne med kinesiske tegn og Pinyin.

Prøv at ændre sproget på din mobiltelefon til kinesisk.

Lav en liste over dit nuværende ordforråd, der hvor du ofte kigger på det, fx foran dit toilet.

Det vigtigste er, at du gennemgår dem og reviderer dem ofte. Når du ikke kan tale kinesisk i din dagligdag, er du nødt til at gennemgå dit ordforråd oftere for at være sikker på, at det sidder fast.

Endelig, når du har tid til det, kan du planlægge en tur til Kina for at studere på en af vores skoler, blive privat inkvarteret hos en af vores kinesiske familier og fordybe dig fuldstændigt i et kinesisk sprogmiljø, hvor man kun taler kinesisk.

Sådan lærer du kinesisk online – gratis online undervisningsværktøjer

Der er uendelige muligheder online, og mange af dem er ret gode, selvom der også er nogle rådne æbler i kurven.

Læs vores blog for at se de seneste anmeldelser af kinesisk online læringssoftware. Her er de essentielle værktøjer, du absolut bør se på:

 1. Pleco: Pleco er uden sammenligning den bedste kinesiske ordbogsapp på markedet.  Installer den på din telefon og brug håndskriftsfunktionen til at øve dig, når du slår tegn op i stedet for bare at copy/paste. Ordbogen er hovedfunktionen, og den er gratis, men der er også nyttige adds-ons tilgængelige, du kan købe, som flashcards.
 2. Anki: Anki er vores yndlings gratis flashcardsystem på markedet. Brug det til at lave dine egne flashcardspil, test dig selv og vend tilbage til ordforråd, når du har et par minutter uden noget at lave.
 3. Chinese-Forums: Det bedste forum for kinesiske sprogstuderende, der findes. Hvis du har brug for gode råd til, hvordan du lærer kinesisk, får du dem i dette forum.
 4. Zoom: Det er den bedste, hurtigste og mest pålidelige online video konferencesoftware tilgængelig i dag – og for dig er det også gratis.
Stil os et spørgsmål!
 • LTL Avatar Manuel Saldaña Quintans
  Manuel Saldaña Quintans , Student Advisor

  Velkommen til LTL Mandarin School!

  Hvordan kan jeg hjælpe dig?