
Email: [email protected]
Telefon: +86 (0) 10 65129057
Man-fre 9-18 kinesisk tid
Beijing CBD, Jianguo Rd. 88 Xiandai SOHO
Building B, 5th Floor, Room 504
建国路88号现代城SOHO B座 504
Email: [email protected]
Telefon: +86 21 3368 0866
Man-fre 9-18 kinesisk tid
Suite 910 Building A, Modern Mansion, Xiangyang South St. 218
Xuhui District / French Concessions 200030 Shanghai
徐汇区襄阳南路218号 现代大厦 A座 910室
Andreas blev født i Frankfurt og besøgte Kina første gang i 1999, hvor han begyndte at studere kinesisk i Beijing i 2002. Mens han efterfølgende arbejdede for forskellige internationale medicinalvirksomheder i Beijing, fortsatte han med at studere kinesisk og hjalp nyankomne venner med at arrangere kinesiskkurser.
Vis mere »
Efter mange forgæves forsøg og mange historier om langsomme fremskridt og dårlig organisering, blev det åbenlyst for ham, at der var en katastrofal mangel på troværdige kinesiske sprogskoler, som tilbød kinesiskkurser af høj kvalitet.
Mens han i 2007 boede i en smuk Hutong i den gamle del af Beijing, besluttede han sig for at ændre på det ved at åbne en kinesisk sprogskole. I første omgang havde den kontor på en café i det centrale forretningsdistrik, lige over for vores nuværende kontor.
Først var planen at kalde det “Spaghetti Kinesisk”, men heldigvis overtalte en ven med lidt mere marketingerfaring ham til at kalde det LTL (Live The Language) i stedet for.
I dag bor Andreas i Beijing, hvor han stadig er direktør og ejer af LTL Kinesisk Sprogskole.
Efter at have arbejdet fire år som kinesisklærer, besluttede Tina at tage imod udfordringen om at opbygge LTL Kinesisk Sprogskoles kinesiske lærerteam. Hendes første bslutning var ikke at ansætte lærerne på deltid, som alle kinesiske sprogskoler gjorde dengang, men at ansætte på fuldtidskontrakter. Vis mere »
Ansættelselser indkluderede stabile lønninger og sygeforsikringer med årlige betalte sygedage og barselsorlov såvel som helbreds-, pension-, og arbejdsløshedsforsikring. Det var højst usædvanligt dengang, men dette tilbud viste sig at være et stærkt incitament. Inden for få måneder havde vi Beijings bedste og mest erfarne kinesisklærere i vores medarbejderstab.
Tina arbejdede som vores Studiedirektør i Beijing indtil 2013, da hun tog et års barsel. Herefter flyttede hun med sin lille datter tilbage til sin hjemby Chengde for at lede vores kinesiske undervisningsteam.
I dag er Tina vores Studiedirektør i Chengde, men elsker stadig at undervise og underviser selv studerende i det kinesiske fordybelseskursus.
Efter fem måneders opbygning og utallige diskussoner med alle mulige mennesker, flyttede vi endelig ind i vores første hjem i april 2009. På 16. etage i “Sunshine 100”-bygningen lige midt i Beijing. Vi havde fire klasseværelser, et køkken, en frokoststue, et lille kontor og en smuk balkon på 16. etage i det centrale Beijing med den skønneste udsigt. Vis mere »
Vores indendørsarkitekt Frøken Liang Min fra Beijings Teknologiske Institut skabte en lys og venlig atmosfære, som blev vores og vores studerenes hjem.
Hun besluttede også at dække alle klasseværelserne med glas, så de kunne bruges som whiteboards. Det gjorde det muligt for lærerne at bevæge sig rundt i klasseværelset, så det passede godt til vores interaktive og energiske læringsstil rigtigt godt.
Liang Min blev senere arkitekten bag alle LTLs Kinesiske Sprogskoler, inklusive den første skoles udvidelse på 19. etage, den nye på 29. etage, og vores skole i Shanghai. I dag bor og arbejder hun i Milano i Italien.
Fra begyndelsen var det LTLs mål at skabe et rum til fordybelse for studerende, som gerne vil lære kinsisk så hurtigt som muligt. Men da vi endnu var ved at opbygge vores gode rygte, var de fleste af vores studerende udlændinge, som allerede boede i Beijing og studerede kinesisk i Beijing på deltid efter arbejde. Vis mere »
Vores undervisere tog til deres hjem eller kontorer for at undervise i kinesisk et par gange om ugen efter arbejde. Det betød, at vi kun havde begrænsede muligheder til at give dem et rum, hvor de kunne fordybe sig i kinesisk sprog, og et par timer om ugen var heller ikke nok til at gøre dem dygtige hurtigt.
Men i 2009 var vi vokset nok til, at vi kune begynde at fokusere på vores hovedmission: Kurser for studerende, som kommer til Kina for at læse kinesisk på fuld tid og opnå hurtige fremskridt. Det betød, at vi skulle tilbyde mere end kun sprogkurser, eftersom privat indkvartering, sociale arrangementer og support 24/7 er en vigtig del af et succesfuldt program. I 2009 – det første år vi tilbød dette – havde vi i alt tre fuldtidsstuderende, som kom til Kina fra udlandet. Den første (Susanne fra Tyskland) ankom i juni og boede hos vores første værtsfamilie i to måneder. Familien Zhang var et pensioneret ægtepar, som boede i bygningen over for vores skole og venner af en af vores underviseres onkler. Deres søn var blevet gift og havde forladt hjemmet, så de havde ekstra plads og masser af tid. Hr. og fru Zhang havde aldrig været i udlandet, talte ikke et ord engelsk og havde aldrig før haft kontakt med udlændinge. Det var en spændende oplevelse for alle parter, men efter at de havde overkommet begyndervanskelighederne, elskede både Susanne og Familien Zhang oplevelsen.
Susanne bestod sin HSK eksamen og kom tilbage til LTL året efter. Familien Zhang forblev værtsfamilie hos LTL indtil 2013, hvor de flyttede til en anden by for at være tættere på deres søn og barnebarn.
Vi har altid vidst, at det er muligt at blive hurtigt dygtig til et sprog, hvis vi fik vores studerende til at tale kinesisk både i og uden for klasseværelset. Og det var godt, at vi fik vores suderende til at tale en masse kinesisk i løbet af klassen og øve sig hjemme hos deres værtsfamilie. Vis mere »
Men i løbet af ferierne, sociale begivenheder og i Beijings natteliv, var det for stor en fristelse at tale engelsk med andre studerende, expats og kinesere, som talte engelsk.
Vi vidste, at dette ikke var ideelt, så vi afprøvede en masse forskellige ting, inklusive løfter, hvor studerende lovede ikke at tale andet end kinesisk. Resultatet var ikke tilfredsstillende. Studerende endte med at lære hinandens grammatiske fejl. Eftersom Beijing er en international by med en stor expat-befolkning, et internationalt natteliv og en voksende befolkning, som taler engelsk, blev det tydeligt for os, at det ikke ville være muligt at få en oplevelse af fuldstændig fordybelse i denne by.
Så vi begyndte at lede efter det perfekte sted, hvor studerende kunne fordybe sig fuldstændigt i kinesisk. Det var sværere, at vi først forventede. Uden for det nordøstlige Kina taler de lokale med meget stærk dialekt, som ville gøre fordybelse i kinesisk umuligt. De større byer i Nordøst Kina havde alle store expat-grupper med masser af muligheder for at tale engelsk, og de mindre var ofte virkelig grimme industrielle byer, hvor temperaturen nemt kom under -40 grader C om vinteren.
Men efter meget rejseri og research fandt vi endelig den perfekte by til et helt fordybelsesprogram:
Chengde.
Kinas gamle sommerhovedstad var det sted, hvor kinesisk og standard 普通话 blev kodificeret i Chengde i 1952. Byen havde ingen expat-befolkning, og ingen talte engelsk. På samme tid var Chengde en smuk by med frisk luft, beliggende i bjergene, er på UNESCOs Verdensarvliste og hjemsted for det gamle royale sommerpalads med fantastiske muligheder for at hike og dyrke udendørssport. Med en befolkning på en halv million kunne man stadig finde alle de bekvemmeligheder for en by af en hvis størrelse, og de lokale er berømte for deres gæstfrihed.
Den 25. maj 2010 tog vores første studerende til Chengde for at læse og bo sammen med en værtsfamilie. Den næste dag ankom to meget bekymrede repræsentanter for myndighederne hos værtsfamilien for at diskutere situationen. De havde ikke set fremmede bo i deres by siden Anden Verdenskrig og var meget usikre på, hvordan de skulle håndtere situationen. Vis mere »
Efter utallige møder, telefonopkald og adskillige dage med overvejelser, besluttede de endelig, at der ikke var noget i vejen med, at nogen kom til Chengde for at lære kinesisk. Vi fik lov at fortsætte programmet. Vi havde ikke forventet, at myndighederne i Chengde vidste så lidt om udlændinge, og det var en spændende tid for os alle. Så snart vi var på plads, var tre-ugers-programmet en kæmpe succes, og det blev meget klart , hvor meget hurtigere studerende kan lære kinesisk, når de har mulighed for total fordybelse.
Indtil nu har vores studerende været de eneste udlændinge, som bor i Chengde. For at sikre fuldstændig fordybelse har vi aldrig mere end 10 udlændinge ad gangen i byen sammen. I en by med en halv million indbyggere er chancen for at rende ind i en af de ni andre studerende lille. Myndighederne er i dag meget begejstrede og begge de repræsentanter, som kom for at besøge den første studerende, er i dag selv blevet værtsfamilier.
Lidt efter lidt fik vi opbygget vores omdømme som det sted, man henvendte sig, hvis man som studerende ønskede at fordybe sig i det kinesiske sprog og hurtigt blive dygtig til det. På grund af det løb vi tør for plads i vores daværende bygning og var nødt til at udvide på 19. etage i den samme bygning på seks yderligere klasseværelser.
Vi beholdt udvidelsen indtil 2014, hvor vi flyttede ind på vores nye sprogskole i Beijing på 29. etage i samme bygning.
Vi indså, at mange af vores studerende ikke bare ønskede at lære kinesisk, men også gerne ville have erhvervserfaring i Kina. Eftersom vi allerede underviste mange internationale virksomheder i kinesisk, havde vi gode forbindelser til HR-afdelinger og begyndte at tilbyde vores kinesiske praktikprogram i Kina.
I dag kombinerer de fleste praktikanter kinesiskstudier med et praktikophold hos en virksomhed i Beijing eller Shanghai.
Zhongwen blev en del af LTLs Chengde-team i november 2011. Før LTL kom til byen, var der ingen mulighed for at undervise i kinesisk i Chengde, fordi der ikke var nogle udlændinge i byen. Vis mere »
Zhongwen havde altid ment, at kinesisk var hendes skæbne, og det havde hendes forældre også, da de valgte hendes navn: 仲文 (Zhongwen), som udtales på samme måde som 中文 (Zhongwen betyder Mandarin).
Da hun hørte om en kinesisk sprogskole var under etablering, ansøgte hun med det samme og blev hurtigt en af vores mest værdsatte medarbejdere.
Zhongwen er i dag skoleinspektør på vores skole i Chengde, og er i høj grad hjertet og sjælen hos LTL der. Hun arrangerer holdene og den private indkvartering, hjælper studerende med at få venner blandt de lokale, organiserer hike-ture og er der altid, hvis nogen har brug for hjælp. Også efter alle disse år er det stadig hende, som henter hver eneste studerende på stationen.
Alex blev en del af os som studievejleder i 2012. Dengang organiserede alle fuldtidssprogkurser i kinesisk for studerende hos LTL Beijing og Chengde. Han fortsatte med dette indtil 2016, hvor han flyttede til Shanghai for at blive skoleinspektør for LTL Shanghai. Vis mere »
Alexander elsker at lære sprog og taler 11 forskellige sprog inklusive selvfølgelig flydende kinesisk. Han er stadig inspekttør på vores skole i Shanghai og bor med sin kinesiske kone i Xuhui distriktet en kort gåtur fra vores skole i Shanghai.
Luke var vores første sabbatsårsstuderende i kinesisk. Han var nybegynder, da han startede og i løbet af et år hjalp vi ham op på HSK 6 niveau via en privat indkvartering og et kinesisk fordybelsesprogram. Vis mere »
Vi havde altid ment, at med en velplanlagt program inklusive privat indkvartering, fordybelse og god undervisning på intensive hold, var det muligt at få en nybegynder til niveau 6 på et år. Men Lukes program var første gang vi gjorde teori til praksis – og det var fantastisk at se, hvor godt det fungerede. Du kan også læse et blogindlæg fra Luke, da han var omkring syv måneder inde i programmet her.
I dag tilbyder vi mange forskellige typer sabbatår-programmer for studerende i Kina. De er altid skræddersyede og kan inkludere mange forskellige komponenter fra sprogkurser, fordybelsesprogrammer, kinesisk i flere byer og praktikophold.
Men de, som følger samme vej som Luke, er de, som fascinerer os mest. At se en studerende ankomme til Kina uden at kunne et ord kinesisk, tage hjem med et HSK 6-niveaus eksamensbevis et år senere er en fantastisk oplevelse.
LTL handler om fordybelse, men vi var nødt til at imødekomme nogle studerendes ønske om mere frihed, og som ikke ønskede at blive privat indkvarteret. Vi besluttede at tilbyde lejligheder som en indkvarteringsmulighed i Beijing. Her havde studerende privatliv hele tiden, men boede stadig sammen med kinesiske samboere. Vis mere »
Delelejlighederne lå også i en meget kinesisk del af Beijing. Selvom det kun er fire metrostop fra vores skole i downtown Beijing, bor der meget få udlændinge i det område.
Udover en ny bargade, som udviklede sig i nærheden af Grand Canal, som løber lidt syd for, har ikke meget ændret sig i området, og vores delelejligheder ligger stadig i dette område den dag i dag.
Eftersom vores gode omdømme voksede, begyndte vi at løbe tør for plads igen og havde brug for større skolefaciliteter. Vi ønskede ikke at forlade vores centrale beliggenhed i downtown Beijing, så vi flyttede ind på 29. og 30. etage i den samme bygning. Vis mere »
De to etager er forbundet med en trappe, så vi kunne endelig have alle LTLs klasselokaler på et sted igen. Efter at vi havde oplevet, hvor vigtig vores skolealtan var for de studerende til at hænge ud og danne venskaber hurtigt, ville vi vi utrolig gerne have et sted med en dejlig udendørsfacilitet igen.
Den enorme 70 m2 tagetage på 30. etage med en fantastisk udsigt ud over Beijing gjorde udslaget og efter fem måneders revoering – og mange udfordringer med byggevirksomheden – kunne vi flytte ind i vores nye lokaler. Mens de fleste andre skoler blev skubbet ud af downtown på grund af enorme stigninger i huslejen på få år, var vi heldige, fordi vi havde købt ejendommen, før priserne gik amok og kunne derfor blive midt i byen.
I løbet af årene var vi blevet spurgt utallige gange, om vi kunne tilbyde kinesiskkurser i Shanghai. Men vi var altid bekymrede for, om det ville være muligt at udbyde den samme fantastiske kvalitet, som vi var kendt for i Beijing. Vis mere »
Men i 2015 besluttede en af LTLs faste medarbejdere gennem længere tid, Alexander Krasnov, at flytte til Shanghai. Det var endelig vores chance for at bringe vores kinesiske undervisning- og fordybelsesekspertse til en anden by.
Som i Beijing byggede vi vores skole i Shanghai lige midt i byen og byggede på det samme koncept med små kinesiskhold, masser af sociale services, support, privat indkvartering, praktikophold, og delelejligheder med fokus på at lære kinesisk hurtigt.
LTL i Shanghai har været utrolig succesfuld og med otte klasseværelser, er LTL Shanghai en smule mindre end LTL Beijing, selvom forskellen ikke er så stor mere.
Med tre skoler i Shanghai, Beijing og Chengde besluttede vi at tilbyde et kinesiskkursus i flere byer i Kina som gav studerende mulighed for at opleve tre meget forskellige byer i løbet af det samme kursus. Vis mere »
Alex og William var to venner fra England, som havde besluttet at bruge ni uger af deres sabbatår på at læse kinesisk i Kina, og de var vores første deltagere i vores multi-city-program. De begyndte med tre uger i internationale Shanghai, hvor det er nemt at falde til i Kina, flyttede videre til det mere traditionalle Beijing i tre uger og sluttede af i Chengde med fuldstændig fordybelse. I alle byerne var de privat indkvarteret og tog de intensive kurser med fire timers små holdundervsning plus yderligere to timers eneundervisning i kinesisk om dagen. Begge gik fra begynderniveauet til KSK2 på de ni uger, og på to måneder lærte de mere om Kina, end de fleste gør i løbet af et helt liv.
Kurset var en kæmpe succes, og i dag er multicity-kurset et af vores mest populære. Specielt studerende, som kommer til Kina i en længere periode som et sabbatår eller efter universitetet, vælger at studere i to eller tre forskellige byer og LTL-skoler i løbet af deres kinesiskkursus.
Our first Chinese language student in Taiwan started a four week full time Mandarin course in Taipei. Vis mere »
Andy was from the USA and of Taiwanese decent. He often visited Taipei for business trips and grew up speaking some Mandarin at home.
Already having the basics, his main aim was to be able to speak Mandarin confidently in business situations.
He did four hours a day of one on one classes and progressed very fast.
Andy also wrote about his experience of studying at LTL Taipei, which you can find on our individual Chinese classes in Taiwan page.
LTL Taiwan has grown rapidly since then and has this year become one of our most popular study destinations, both because of the great school and teachers we have there but also because Taipei is just a really cool, nice and friendly city to learn Mandarin in.
Another year and further expansion. Beihai, a city unbeknown to even a lot of Chinese believe it or not. This gem is based on the south coast of China, hosting some of the finest beaches in the country.
Vis mere »
Beihai is a fascinating place which provides an ultra cheap lifestyle, a wide variety of accents, and some of the finest beach scenery in all of China.
Whilst our local friends are heading down to the increasingly crowded Hainan Island, and Sanya, we decided to make a left-field move which has paid off hugely in the form of some very happy students, and a truly immersive Chinese experience.
Our first student in Beihai was Chris who came all the way from Ireland to study for 3 weeks in Beihai.
Our wonderful program manager/teacher in Beihai, Anna, looked after Chris (as with all our Beihai students) and gave him a unique insight into life in Beihai.
It helps she’s a local!
Our Beihai courses, due to the cheap lifestyle, are vastly cheaper than the equivalents in Beijing and Shanghai and provides our students with something truly different.
Needless to say Chris went home a very happy man and was the 1st of hopefully many students who take this rather different route to studying Chinese in China!
Visit our website to study Chinese in Beihai.
Further expansion? You bet! Thanks to a lot of happy students and a great team we decided to take a further step into China, but where next?
Xi’an is a city often overlooked when people visit China, or if not, just referred to because of the Terracotta Warriors. Trust us when we say Xi’an has bags to offer.
Vis mere »
Xi’an is often referred to as a mini Beijing. But what does that mean?
When comparisons are drawn between Beijing and Shanghai, the former provides culture and history that Shanghai simply cannot match.
However, go to Xi’an and you see a city that is incredibly comparable to Beijing, just on a much smaller scale.
Due to this, we wanted to make sure our next move was here and in May of 2019, we made that dream a reality.
With courses now available in Beijing, Shanghai, Chengde, Taipei, Beihai and Xi’an we can truly say we are able to provide students of Chinese with all kinds of different aspects of life in China.
Something for everyone!